tinzzz.blogg.se

Jag har startat min blogg för att inspirera andra till träning, främst löpning. Men också för att få tips och inspiration från andra! Motton: Aldrig ge upp och när det gör ont och är jobbigt det är då det ger som mest!

Snabbdistans, städning, pussel, långpass och bastu!

Kategori: Allmänt, bastu, långpass, löpbandet, pussel, snabbdistans, städning

Hej!
 
I torsdags körde jag en snabbdistans. Det hade varit lite töväder ute så jag tänkte att det mesta av isen är nog borta i alla fall på cykelvägarna. Så jag tog vanliga löparskor på mig. Det var helt rätt på vissa delar av den runda jag sprang. Men på vissa delar var det mer eller mindre isbana. Det var snabbdistans som stod på schemat. Jag började med att värma upp i ungefär 18 minuter. Jag sprang nämligen till starten av Eksjö stadslopp. Därifrån körde jag sedan banan alltså en mil snabbdistans. Mitt mål var att klara milen på under 45 minuter. Men då hade jag ju inte räknat med så dåligt underlag. Men jag lyckades ändå få tiden 44:52 på en mil. Så jag var jättenöjd. Sedan joggade jag hem. Totaltiden blev 1 timme och 20 minuter ungefär. Tycker att snabbdistans brukar vara ganska jobbigt mentalt men denna gången gick det helt ok. Det gäller att tänka rätt. Nu är det bara ..... kvar. Dela upp distansen i lite delar...
 
Igår var det lördag. De senaste dagarna har vi städat lite olika rum noga och rensat nu under lovet. Vi har tagit barnens rum och idag har vi kört tvättstugan/groventrén. Det är riktigt skönt att få det gjort. Jag frostade även ur extrafrysen vi har i garaget igår. Det var behövligt efter fem år... Igår eftermiddag så skjutsade min man mig till gymmet jag skulle springa långpass på bandet. Tanken var någonstans mellan 2-3 timmar. Jag körde 3 timmar. Under passet körde jag med 1% lutning för att kompensera vinddrag med mera ute. Jag körde även i 6 min/km tempo, alltså på 10. Förutom när jag ökade lite efter 2 timmar ökade jag till 5 min/km fart i 15 minuter, efter 2 timmar och 30 minuter ökade jag 10 minuter i samma hastighet och efter 2 timmar och 20 minuter ökade jag i samma tempo 5 minuter till. Det kändes helt ok hela passet. Det är klart att ibland funderade man på varför man gör det... Men det är sådana tankar som man måste lära sig att hantera när man springer längre pass. Man får också känningar i benen efter ett tag men det blir ju så vid de distanserna. Jag sprang ju ändå drygt 3 mil. Som vanligt delade jag upp passet i lite små delar. Löpbanden på gymmet slutar också efter 98 minuter ungefär och stängs av. Så efter halva passet 90 minuter stängde jag av det själv och började om. Jag lyssnade även på min favoritpod undertiden. Den med Ewerlöf och Månström. Tyvärr släpper de inte nya delar så ofta så jag började lyssna från början med nummer 1,2 och 3.
 
När jag hade sprungit klart. kom resten av familjen. Meningen var att min man skulle gymma, jag skulle gymma lite överkropp och leka med barnen. Men jag kände mig trött både mentalt och i benen så det blev bara lek med barnen.
 
Jag efter mitt pass.
(null)
 
Barnen var duktiga! De sprang på bandet, på banan, körde armhävningar och burpees och gjorde hinderbanor!
(null)
 
När vi tränat klart duschade vi och bastade. Det var välförtjänt. Det blev även några clementiner och en cola i bastun. Det är så skönt efter ett hårt pass! Bastun på gymmet är inte supervarm runt 65 grader. Men man häller på vatten på agregatet några gånger då blir luftfuktigheten mycket högre och då känns det varmare. Det blir svårt att andas men härligt skönt!
(null)
 
Glömde ju skriva att pussel har jag och främst min yngsta son sysselsatt oss med de senaste dagarna. Det har varit mysigt och kul! Nu har vi gjort klart det! Så nu idag eller imorgon ska vi börja med nästa! :)
(null)
 
Hoppas ni andra har en skön och härlig ledighet!
 
Kram

Julafton, intervaller, styrketräning och skidåkning!

Kategori: Allmänt, julafton, korta intervaller, skidåkning, styrketräning

Hej!
 
Vilken härlig jul vi har haft!
På julafton kom mina föräldrar, min syster och hennes kille, två av mina bröder och min mormor. Det var supertrevligt! Vi hade gjort iordning ett program över dagen. 
(null)


Det började med julbord runt klockan 13.00, sedan följt av den obligatoriska promenaden. Se bilder under:
 
(null)
(null)
 
Efter promenaden kom tomten. Till barnens glädje även om han tappade skägget... Sedan käkade vi ostkaka och lite fri lek som min yngsta son önskat. Sedan var det dags för paketleken. När den var slut åt vi julgodis och spelade spel. Lite senare blev det tomtegröt och skinkmacka. Man behövde absolut inte gå hungrig...
 
(null)
 
Som sagt var blev den en helt fantastisk dag. Det var en av de bästa julafonar som jag upplevt!!!
 
Dagen efter alltså på juldagen så åkte vi till skidstugan på morgonen och åkte skidor. Vi har sagt till våra barn att varje dag på lovet ska man röra sig på något sätt då helst ute. Så det blev dagens motion. Den lille älskade det och åkte flera varv på konstsnöspåret. Den store var mer sparsam med hyllningsorden. Han var till och med påväg gåendes hem ett tag...
 
(null)
 
Senare den dagen så körde jag ett löppass. De nya skorna är verkligen fantastiska på isen, tack icebug. Jag körde uppvärming i 10 minuter sedan körde jag lite kortare intervaller 9 gånger 4 minuter med två minuter joggvila mellan. Efter det sex minuter nedjogg. Hela passet blev en timme och 6 minuter. Efter det åkte jag, min man och yngsta son till gymmet. Där körde vi i ungefär en timme. Jag körde armar, ben och bål. Det blev ett bra pass! Skönt att röra lite på sig efter all julmat!
 
Hoppas ni andra haft en bra jul!
 
Kram

Långa intervaller och julförberedelser!

Kategori: Allmänt, Långa intervaller, bingolotto, julmys

Hej!
 
Vilken otroligt härlig helg detta har varit! En lugn helg med träning, umgänge med delar av släkten, framför sig har man ett helt jullov, ingen stress utan bara lugn och ro! Precis som det ska vara. Det enda som har stressat mig är min yngre son som tjatar om att spela antingen spel eller innebandy hela tiden... men det hör väll till...
 
Igår var det lördag och då började jag dagen med att köra ett löppass på morgonen. Jag värmde upp i 10 minuter sedan körde jag långa intervaller, 8 minuter gånger 6 stycken. Mellan som vila gick/stod jag i två minuter. Sedan joggade jag ned i 6 minuter. Det blev ett bra pass. Även om jag var seg. Jag kom 30-40 meter kortare mot vad jag brukar göra på dess intervaller. Men det tog sig lite på slutet och jag i alla  fall närmade jag längden jag brukar vara på...
 
(null)
 
Sedan åkte vi till en gympasal där min mamma arbetar. Där träffade vi delar av min släkt. Vi lekte skeppsbrott, hoppade höjdhopp, spelade innebandy m.m. Det var jättekul! Speciellt skeppsbrott. Jag klarade 1.20 i höjdhopp. Det trodde jag inte... Min bror klarade 1.50! När vi lekt en stund käkade vi pizza och sedan bastade vi. När vi var klara åkte vi hem till mina föräldrar och fortsatte att umgås. Det var mycket trevligt!
 
Idag är det söndag och vi var en snabb sväng på stan på förmiddagen och gjorde lite små ärenden. Annars har jag bara varit hemma idag. Jag har bakat bröd och knäckebröd, städat, fixat tvätt, slagit in julklappar m.m. Det har varit en lugn dag!
 
Här följer lite bilder på våra julförberedelser:
(null)
 
Pepparkakshuset gjorde vi för några dagar sedan. Visst ser det smaskigt ut! Det är en färdig sats...
(null)
 
Dessa tomtar ska alltid stå i köksfönstret!
(null)
 
Denna fina tavla hittade jag bland julsakerna. Det fanns en perfekt spik att hänga den på också. Jag blev sjukt sugen på att sy korsstygn när jag såg den. Det är så kul och var så länge sedan!
(null)
 
Här är vår gran. Den är alldeles för tät om du frågar oss! För att inte det skulle vara tillräckligt så hade den även vält när vi kom hem från mina föräldrar igår kväll. Den låg på golvet men typ en miljon barr under och julgranskulor lite här och där över hela golvet... Men vi lyckades välta upp den och snygga till den. Sedan lade vi några stenar på julgransfoten så får vi se om det hjälper :) Tror inte den blir kvar länge efter julafton.
(null)
 
Denna söndagskvällen har vi tillbringat på samma sätt som vi gjort de senaste åren den 23 december, med bingolotto. Det har blivit en trevlig och mysig tradition. Min man griljerade skinkan så vi fick smaka på den. Sedan fick vi även testa årets julgodis, det var mums! Tyvärr blev det inga större vinster även om vi var nära på både resor och bilar. Tror nog att det var många som var det... Men jag vann en nyårslott på min, jippie! Jag som gärna vill lägga tid på att spela en gång till förutom dagen före julafton... Min yngsta son vann två sverigelotter. Annars var det dåligt med vinster...
(null)
 
Hoppas ni andra har en lika lugn och härlig start på denna julen som jag har haft. Utan stress och bara kunna njuta. Det är så det ska vara! Imorgon kommer typ hela min släkt av dem som är i stan. Det är nämligen egentligen min mans sidas jul detta år men hans pappa bor utom lands och är inte hemma så därför blir det med min sida även detta år. Så vi har bestämt att vi ska vara hemma hoss oss. Så det ska bli riktigt kul att fixa all julmat! Fixar kort på det imorgon!
 
God jul!
 
Kramar