tinzzz.blogg.se

Jag har startat min blogg för att inspirera andra till träning, främst löpning. Men också för att få tips och inspiration från andra! Motton: Aldrig ge upp och när det gör ont och är jobbigt det är då det ger som mest!

Lidingöloppet

Kategori: Allmänt

Hej!

Sitter på bussen hem från Stockholm. Har varit där och sprungit Lidingöloppet. Jag är faktiskt mycket nöjd! 
Lite race report eller vad det nu heter 😂
Jag startade i startled 4, 30 minuter efter täten så tyvärr hade jag inte en chans...
Det var mäktigt i starten, de spelade låten som spelas när gladiatorerna kommer in på arenan. Jag stod längst fram i mitt startled. Vid skottet låg jag på en hel del och var väll 5-6 från mitt led efter ca 1 km när vi lämnade gärdet in på grusvägen. Kände mig pigg från början! 
De första 5 km gick ganska fort, den första gick alldeles för fort... efter ett par km kom två tjejer från mitt startled upp framför mig. Jag hängde på dem, det var lite för högt tempo egentligen men jag tänkte att det fick bära eller brista. Efter en vätske kontroll om det var runt 11 km släppte jag dem och tog mitt eget tempo. Nu hade vi för länge sedan kommit ifatt startled 3. Jag hade varit rädd för att det skulle vara trångt men det gick jättebra! Visst det var folk hela tiden och man fick springa lite på kanten, men man fick mycket gratis energi av att springa om hela tiden. Egentligen hade jag ingen riktig dipp under loppet. Vissa delar eller backar var bara lite jobbigare än andra. Efter ungefär 15 km började jag oro mig lite för om min satsning skulle hålla. Men jag slog bort de tankarna och bara körde på. När det var 5-6 km kvar kom abborrabacken. Den gick jag faktiskt upp för med långa kliv. Det gjorde de flesta. När vi passerade tror det var 2 km kvar fick vi pepsi, det var så sjukt gott! Sista km såg jag att jag hade chans att klara under 2.25 så jag sprang på som bara den sista biten. Och jag klarade det 2.24.47, jag är så nöjd. Hade väll tänkt själv att kanske ned mot 2.30 men inte under 2.25. Väl imål fick man medalj, vatten, bulle och mer pepsi. 🤗
Jag var rätt så trött men mådde bra. Jag gick och skulle byta min medalj till silver i och med att jag klarade den tiden. Tyvärr hade de inga sådana medaljer så de skulle skickas hem senare. Sedan tog jag detta kort som är under här. Hämtade överdragskläder och tog på mig. Det var sjukt kallt! Jag dels så jag skakade. Gick till bussen och hämtade duschgrejer. Gick och duschade i ljummet vatten, what.... ljummet vatten jag frös ännu mera... Då såg jag ett ljus i tunneln, bastun var på 👍👏
Det var helt fantastiskt att sätta sig där! Satt där säkert 20 minuter. Sedan gick jag ut och skulle klä på mig. Då började jag må dåligt!!! Jag blev yr, kallsvettades, mådde illa och det stack i läpparna. Jag gick på toaletten, då blev det lite bättre så jag kunde få på mig kläderna. Sedan lyckades jag ta mig ut i hallen och bredvid var en massa sjukvårdsfolk som tog prover till en forskning. Jag bad dem om hjälp och fick lägga mig med fötterna högt. Jag fick vatten och kakor. Där låg jag i ungefär en timme. 😬 Länge var jag orolig för det släppte inte. En sköterska sa till mig att det kunde ta en halvdag. Det hade jag inte tid med, jag skulle ju åka buss hem... De trodde att jag hade fått blodtrycksfall. 😬
Men jag repade mig lite och tog mig till bussen. Där fick vi korv med bröd som gick ned. Nu är vi påväg hem!
Måste bara tillägga att det var sjukt trevligt att åka med löparbussen. Man fick både massa mat, slapp köra bilen själv och träffade en massa trevliga människor på köpet!!! 
Hoppas ni andra haft en bra lördag! Är det fler här som sprungit Lidingö idag? Hur var ert lopp? 
Kram! 
(null)


Korta backar och intervaller inför Lidingöloppet

Kategori: Allmänt

Hej! 

Härom dagen körde jag sista passet inför Lidingöloppet. Det var mitt vanliga pass inför lopp. Cirka 20 minuters uppvärmning och sedan blev det 4 stycken 200 meters intervaller, 6 stycken 100 meters intervaller (eller var det 8??), 5 korta backar och sedan nedjogg 5-7 minuter. Hela passet blev 46 minuter.

Jag är faktiskt lite nervös inför loppet på lördag. Jag sprang loppet 2009 tror jag det var och kom då in på medaljtid 1.35 något. Det var jag supernöjd med! Sedan sprang jag 2011 på en tid runt 2.42. Så jag är orolig att jag inte kan springa lika snabbt som 2009... Men jag ska göra mitt bästa! Ska ta med mig mellantiderna så att jag kan jämföra lite under loppet! 

Kram

Bröllop i Danmark inkl långpass med fartökning och backar + snabbdistanspass på bandet :)

Kategori: Allmänt, bröllop, långpass, snabbdistans

Hej!
 
Jag har haft en helt underbar helg! Jag och min familj reste till Danmark där min bror skulle gifta sig. Vi hade tur och åkte med färjan från Göteborg till Fredrikshavn klockan 9 på morgonen. De senare färjorna var inställda och gick inte... Så mina kusiner fick åka runt och min morbror och hans fru fick ta färjan på lördags morgonen och komma direkt till kyrkan. Det var ett superfint bröllop. Man fick tårar i ögonen fler gånger! Jag är så glad att vi fick vara med på detta! Så bra ordnat också! Både för vuxna men speciellt för barnen. Med lekhörna vid middagen, virkade gosedjur och "aktivitetspåse" till varje barn på borden. Tyvärr spydde min son strax före middagen så min man och han fick vara på rummet nästan hela kvällen. Jag fick gå med mat till honom. Han blev pigg och åt när han sovit lite. Så det var nog en blandning mellan nervositet och ätit för många korv med bröd.
(null)
På lördagsmorgonen innan frukost gick jag upp strax före klockan 06.00 och gav mig ut på en löparrunda. Det var mörkt när jag började så jag sprang fram och tillbaka på vägen utanför till att börja med.
(null)
Det var en väldigt fin morgon när solen gick upp. Sedan varierade vädret mycket under turen. Ett tag öste regnet ned...
(null)
Jag sprang förbi en vikingeby som det stod på skylten.
 
(null)
Sedan sprang jag genom en bokskog. Det var mycket mysigt och fint. Där fanns också en inhängnad för jag tror att det var hjortar.
Efter en timme körde jag en fartökning i 40 minuter. Det gick bra! Lite seg var jag men jag orkade ändå hålla hyfsat tempo. Det är ju alltid kul att springa någonstans där man inte är van :)
 
(null)
 
(null)
I den här backen körde jag fem ryck i slutet av passet. Den var lång. Det tog mellan 2.30 till 2.40 att springa upp en gång. Den var jobbig men bra!
Efter den backen så joggade jag ned i cirka fem minuter innan jag var klar med passet. Det blev ett ganska långt pass på 2.26. Det innehöll både fartökning och backar. Så får väll säga att det blev riktigt bra kvalitet.
 
(null)
De här två fina djuren hade bruden (min brors fru) virkat till tårtan. Det var supergulliga! Typ olika sådana hade hon virkat till alla barnen också. Mina söner fick en bläckfisk och en groda!
 
(null)
Vi fick bo på olika sätt under helgen. Några bodde i tält andra i sovsalar eller husvagn. Men vi som hade barn blev prioriterade. Vi fick bo i huvudbyggnaden. Det var som hotellrum. Vi hade en dubbelsäng och badrum. Här är utsikten vi hade från rummet ut mot fjorden! Så fint!
 
(null)
När vi åkte hem med färjan på söndagen så åt vi mat. Det var dyrt men mycket gott. Det var buffé med förrätt, huvudrätter, efterrätter och salladsbord. Det var inte lite av varje heller. De som ville kunde ta vin och öl till maten också.
(null)
Barnen fick göra en sak i spelhallen. De valde denna. Den brukar de testa i Idre i fjällen också. Den skakar och det blåser i den.
 
(null)
(null)
På de två bilderna över här är vi precis på slutet av båtresan. Man ser Göteborg i bakgrunden.
(null)
 
(null)
Idag på morgonen ställde jag klockan på 04.00. Skulle ha tränat igår kväll men var så trött då... Jag var i alla fall på gymmet idag klockan 04.30 när det öppnar. Då gjorde jag mig iordning och ställde mig på bandet. Jag värmde upp i 10 (6min/km) och 12 (5min/km) fart i fem minuter. Sedan körde jag snabbdistans i 15 km. Jag körde på 13 fart (4.40min/km) men under kilometer 7, 10 och 13 körde jag i 14 fart (4.20 min/km). Sedan joggade jag ned i typ drygt fem minuter. Det blev ett jättebra fartpass inför lördagens Lidingölopp. Hela passet blev som ni kan se ovan i 80 minuter och det blev 16.6 km långt.
 
Hoppas ni har haft en bra helg!
 
Kram