tinzzz.blogg.se

Jag har startat min blogg för att inspirera andra till träning, främst löpning. Men också för att få tips och inspiration från andra! Motton: Aldrig ge upp och när det gör ont och är jobbigt det är då det ger som mest!

Backintervaller

Kategori: Allmänt, Löpning, backintervaller

(null)
Hej!
Igår morgon blev det  backintervaller på elljusspåret vid campingen här i Eksjö. Som vanligt nu för tiden fick jag ställa klockan tidigt på 05.30 för att jag skulle orka genomföra passet med bästa kvalité. Jag började med uppvärmning dit det tar 12 minuter. Sedan satte jag igång. Jag körde sju varv med tiderna 6.52, 6.48, 6.50, 6.54, 6.56, 6.59, 6.59. Ganska så jämna tider tycker jag nog. Ett varv innehåller sju backar. Mellan varje varv så kör jag stå/gåvila upp till 10 minuter så cirka 3 minuter. Det sjunde och sista varvet var ett bonusvarv det hade jag inte tänkt ta med från början. Det kändes i benen de sista varven måste jag erkänna. Kraften i dem försvann på slutet av de intervallerna. Sedan blev det en nedjogg på cirka 15 minuter. Hela passet blev en timme och 35 minuter långt.
 
Många säger att det är jobbigt mentalt med intervaller vilket inte jag kan förstå. Jag tycker det är mycket jobbigare att köra en snabbdistans. På intervaller så är det ju bara att räkna ned antalet. Efter en stund så har man bara hälften kvar och sedan vips är man klar. Självklart är det mycket jobbigt just då men ändå. Vad säger ni andra?
(null)

Glad och nöjd efter passet! Svettigt var det trots att klockan bara var tidig morgon.
 
Idag har det inte blivit någon träning utan jag har varit med familjen och badat. Skulle ha tagit med mig simglasögonen och simmat en sväng men jag glömde dem och det är svårt att crawla utan. Får bli nästa gång!
 
Kram