tinzzz.blogg.se

Jag har startat min blogg för att inspirera andra till träning, främst löpning. Men också för att få tips och inspiration från andra! Motton: Aldrig ge upp och när det gör ont och är jobbigt det är då det ger som mest!

Backintervaller, korta intervaller, styrketräning, ryttarspel och fredagsfika :)

Kategori: Allmänt, backintervaller, baka, fredagsfika, korta intervaller, ryttarspel, styrketräning

Hej!
 
Oj vilken konstig arbetsvecka det blev. Först jobb två dagar sedan första maj och leidgt och sedan jobb ytterligare två dagar och nu helg. Man hade inte koll på vilken dag det var tillslut. I förgår kändes som söndag...
 
I tisdags hade vi en rolig tradition på jobbet. Personalen körde ryttarspel för eleverna. Våren vann som vanligt. Jag var vår detta år så jag fick vinna :)
(null)
(null)
 
Efter jobbet åkte jag hem och bytte om. Jag skulle nämligen köra ett intervallpass med korta intervaller. Jag började med uppvärming i 15 minuter, lite längre i och med att det var korta intervaller som gällde. Sedan körde jag 400 meter intervall - gick 30 sek - 300 meter intervall - gick 30 sek - 200 meters intervall - gick 30 sek - 100 meters intervall - gick 2 minuter. Allt detta körde jag gånger 5. Det var jobbigt men inte super då intervallerna går relativt snabbt över och man får gåvila mellan. Jobbigast var nog 300 meters intervallerna efter 400 och ändå ganska lång. Sedan joggade jag ned några minuter typ 5 tror jag. Hela passet blev drygt 1 timme. Jag hade mina intervall/snabbskor på mig. Första gången för i år, det var gött.
(null)
 
Jag var tvungen att fota vårt plommonträd. Det är så fint! Luktar otroligt gott också!!! Hoppas det blir lika många plommon som förra året, då blev det massor.
(null)
(null)
 
I onsdags var vi som sagt var lediga i och med att det var första maj. På förmiddagen städade jag garaget och min man städade inne i huset. Sedan åkte vi och handlade. På hemvägen släpte de av mig på gymmet. Jag tränade i 55 minuter, först crosstrainer som uppvärming i 5 minuter och sedan styrketräning. Det blev armar, bål och någon övning för benen. Sedan kom resten av familjen till gymmet. Jag lekte med barnen och min man tränade. Sedan bastade vi och duschade och åkte hem. Jag och barnen lekte mest ute på "hinderbanan" som man har satt upp där. Barnen var mycket duktiga sprang runt... den store sprang även 15 minuter på bandet!!! Han klättrade också högst upp i repet...
(null)
(null)
 
På kvällen bakade jag och min yngsta son. Först bakade vi bröd som han gjort på förskolan. Det blev gott men inte så gott som på förskolan enligt honom... Vi bakade också chokladbollar till min man som ska ha dem idag (fredag). Han ska nämligen ha personalfest med jobbet.
(null)
(null)
 
Igår var det torsdag. Då hade vi bestämt att vi skulle åka till skidstugan på kvällen och barnen skulle köra orientering och skogslek. Min man gick dit och jag & barnen tog bilen. Väl där var den äldre med själv, den yngre fick min man vara med. Jag kunde springa själv ett pass. Jag värmde upp i 10 mintuer. Sedan körde jag 10 backar i Högefälle. Varje backe tog drygt 1 minutet, mellan 1 minut och 1.05 ungefär. Sedan joggade och gick jag ned en väg runt och tillbaka till starten. Jag såg till att pulsen gick ned till under 120 innan jag körde igen. Det gjorde den varje gång innan jag kom fram då jag gick sista 20 metrarna. Det är en mycket brannt backe så det var ganska jobbigt, mycket mjölksyra. Sedan joggade jag tillbaka. Hela passet blev nästan exakt en timme. Tror det var en timme och 1 minut.
 
Idag är det fredag. Min man är på fest. Jag och barnen har ätit tacos och fikat! Det blev köpt fika. Vi tog det för att fira att det var fredag och att den store sonens rum är klart (det har ju varit det ett tag men vi har inte firat). Det var supergott. Snart ska jag städa akvariumen sedan lite senare ska jag och barnen se på film och käka popcorn.
(null)
 
Satt och kollade lite på fb nyss. Såg att det skulle vara ett terränglopp imorgon i Mariannelund. Tyvärr kan jag inte vara med på det då min man inte är hemma :( Hade varit kul annars och nära att åka, men så är det ibland man kan inte vara med på allt...
 
Önskar er alla en trevlig helg!
 
Kram