tinzzz.blogg.se

Jag har startat min blogg för att inspirera andra till träning, främst löpning. Men också för att få tips och inspiration från andra! Motton: Aldrig ge upp och när det gör ont och är jobbigt det är då det ger som mest!

Styrketräning, progressiv distans och sjukdomar :(

Kategori: Allmänt, progressiv distans, sjukdomar, styrketräning

Hej!
 
Oj oj oj vilken vecka. Barnen var ju sjuka redan förra veckan... Den store var ju sjuk först. Han fick hög feber förra veckan på natten mellan måndagen och tisdagen. Sedan var han hemma hela veckan. Den lille fick feber natten mellan torsdagen och fredagen. Den här veckan har den lille varit hemma hela veckan utom idag då han är på förskolan några timmar. Den store var i skolan måndag, tisdag och onsdag (tror jag, man blir helt veckovild). Sedan kom febern tillbaka. Han har även haft lite falsk krupphosta. Men idag har han lite feber och hosta men känns piggare, puh! Så på måndag kanske båda kan gå igen... Hoppas detta var sista sjukdomarna för hela 2019. Det kommer det ju inte att vara men hoppas kan man ju. Jag och min man har varit hemma varannan dag hela tiden. Det blir så hoppigt. Äve om jag har tur och har en klass som fungerar mycket bra med vikarie så ska man planera för vikarien och efterarbetet och sedan planera för vad man själv ska göra. Man hinner inte heller eller kan inte göra det man tänkt. Många elever har också varit sjuka. Men man får tänka att det är som det är och man kan inte göra så mycket åt det! Hoppas ni andra är friska!
 
I måndags tränade jag i alla fall på gymmet, styrketräning i ungefär 50 minuter. Det blev det vanliga, armar, lite ben och bål.
 
I onsdags när min man kom hem från jobbet drog jag direkt till gymmet och körde ett hårt pass. Jag tyckte jag kände lite aningar i kroppen att det var något på g. Jag kände att jag blev tröttare än vad jag brukar bli och allt var lite tyngre. Jag började med att köra ett löppass på bandet. Jag värmde upp i 15 minuter i 10 fart - körde sedan 15 minuter i 12 fart - 15 minuter i 13 fart och 5 minuter i 14 fart - gick i 5 minuter - nedjogg 5 minuter i olika lugna farter. Det blev 1 timme totalt. Hade tänkt att köra 10 minuter i 14 farten men det orkade jag bara inte... Efter det körde jag ett styrkepass på ungefär 45 minuter. Efteråt mådde jag nästan dåligt... Jag duschade, bastade och åkte hem.
 
(null)
 
På torsdagen alltså igår så jobbade jag. Under hela dagen kände jag mig lite konstig, inte sugen på mat, lite ont i magen från och till, ont i huvudet och ont i halsen. När jag sedan kom hem så var jag helt slut. Idag känner jag  mig lite bättre! Har lite hosta och irritation i halsen och lite huvudvärk men känner mig piggare. Idag är jag hemma med den store. Han har fortfarande hosta och lite feber. Fick precis höra att på den yngre sonens förskola hade det varit någonting på 20 barn av någonting 60 barn härom dagen. De flesta av dem hade feber...
 
Här under följer lite bilder på saker jag ängat mig åt när jag varit hemma de närmsta dagarna.
 
Jag och min yngste son byggde en koja som vi var i en liten stund.
(null)
 
Jag bakade pizzabullar. Det är superbra att ha hemma när barnen ska på olika utflykter.
(null)
 
Skotta snö har vi gjort varje dag jag och min man. Det kommer bara mer och mer. Men jag tycker om snö så mig gör det inget!
(null)
 
Med tanke på träningsschema för varje vecka så har jag mitt gamla som grund just nu. Men jag utgår från det och sedan får det bli som det blir. Med alla sjukdomar får man vara glad för de passen man kan genomföra! Det är också svårt att lägga upp det i och med att man inte vet hur det blir nästa dag...
 
Kram