tinzzz.blogg.se

Jag har startat min blogg för att inspirera andra till träning, främst löpning. Men också för att få tips och inspiration från andra! Motton: Aldrig ge upp och när det gör ont och är jobbigt det är då det ger som mest!

Tempopass, saft, glass och sylt tillverkning!

Kategori: Allmänt, långpass, saft, sylt, tempopass

Hej! 
 
I går avslutades dagen på bästa sätt! Sverige vann matchen mot Mexiko i fotbolls VM. Det var fantastiskt! I lördags när de spelade mot Tyskland och tyskarna gjorde mål på övertid var det som att dra ned rullgardinen. Det var supertungt, liksom luften gick ur. Men igår vände det som sagt var. Härligt!
 
I tisdags körde jag ett styrketräningspass på gymmet på en timme ungefär. Jag körde mage, rygg, armar och lite baksida lår.
 
Härom dagen hade jag kökstjänst.. på kvällen. Jag gjorde rabarber och jordgubbssylt, hällde upp flädersaften och gjorde fruktglassar med barnen. Denna sylt jag gjorde är mycket god. Jag gjorde dubbel sats och sedan fryser jag in i mindre burkar och tar fram när det behövs. Här får ni receptet:
 
Rabarbersylt med jordgubbar
500 g rabarber
1 liter jordgubbar (ca 500g)
1 1/2 kg strösocker
1 flaska (180ml) flytande fruktpektin
 
Gör så här:
Tvätta och skiva rabarberna tunt (jag brukar skala dem lite också). Snoppa jordgubbarna och skiva dem. Blanda rabarber, jordgubbar och socker i en gryta. Låt safta sig några minuter. Koka upp sakta på låg värme. Späd med vatten om inte frukten saftar sig ordentligt (jag behövde ej det). Höj värmen och stormkoka i 1 minut (måste vara med hela tiden annars kokar det över). Ta grytan från spisen och skumma sylten. Rör ned pektinet, fortsätt att röra i 5 minuter. Häll upp i väl rengjorda burkar. Förvara mörkt och svalt (jag frös in många burkar).
Lycka till!
 
(null)
Härlig färg!
 
(null)
 
(null)
I söndags var båda barnen och lekte hos kompisar. Då passade jag och Fredrik (min man) på att träna tillsammans. Jag hade tänkt att köra ett lugnt distanspass på cirka en timme. Fredrik peppade mig lite så det blev ett stegringspass istället. Vi var ute i 1 timme och 10 minuter. Jag körde 15 min lugnt, 15 minuter lite snabbare, 15 minuter lite snabbare till och 15 minuter mycket snabbt och sedan 10 minuter nedjogg. Det blev ett riktigt bra pass. Tack Fredrik!
(null)
Jag häller upp flädersaften.

Igår onsdag körde jag ett långpass på morgonen. Jag gick upp vid 5 och var iväg runt halv sex. Det blev ett bra pass. Jag körde både terräng, grus och asfaltsväg. Var ute i 3 timmar och 5 minuter och hann ungefär 31,5 km. Under sista delen av passet körde jag fyra backar vid skidstugan. Den gamla slalombacken bland annat. Tänkte inför Höga kusten och eventuellt Lidingöloppet. Backträning är bra och det var skönt att känna att man orkar backe även när man är trött och har varit ute i drygt två timmar. Under här följer några härliga naturbilder från passet:
 
(null)
 
(null)

Slalombacken :)
(null)
 
Fortsatt trevlig dag i värmen!
 
Kramar