tinzzz.blogg.se

Jag har startat min blogg för att inspirera andra till träning, främst löpning. Men också för att få tips och inspiration från andra! Motton: Aldrig ge upp och när det gör ont och är jobbigt det är då det ger som mest!

Tröskelintervaller, styrketräning och nya skor!

Kategori: Allmänt, Löpning, On the run, Wiss och Swärm, löparglädje, löpband, nya skor, saucony, styrketräning, tidig morgon, tröskelintervaller

Hej!
 
I onsdags alltså igår ställde jag klockan tidigt, nämligen på 03:45. Då gick jag upp och käkade en lätt frukost som skulle besått av kvarg men den var slut så det fick bli två mackor. Jag klädde på mig och packade det sista. Sedan tog jag cykeln till gymmet. Det var mörkt ute, inte kolsvart men nära på. Bara varannan gatlykta var tänd då klockan var före 05:00. Men det fanns ju i alla fall gatlyktor, det är ju alltid något. :)
(null)
Såhär såg det ut när jag kom till gymmet. Jag var första personen där. Jag kom dit strax efter 04:30.
(null)
Jag började med ett löppass på bandet. Passet började med uppvärmning i 10 minuter i lugn joggfart 6 min/km. Sedan körde jag 3 tröskelintervaller a´10 minuter i 4:45 min/km fart. Mellan varje joggade jag i lugn fart 6 min/km. Efter intervallerna joggade jag och gick lite som nedvarvning. Klart att passet kändes på slutet men jag hade nog kunnat testa lite snabbare fart på intervallerna. Nästa gång jag kör det passet ska jag nog köra i 4:40 min/ km istället. Jag tycker det är svårt att hitta rätt i tröskelfarten. Men jag får testa mig fram helt enkelt, gå på känsla. Totalt blev i alla fall löppasset på 45 minuter.
 
När löpdelen var klar så körde jag styrketräning för överkroppen i 1 timme och även för baksida lår. Sedan duschade jag och gick till jobbet. Alltid lika jobbigt att ta sig upp ur sängen när klockan ringer men alltid lika skönt att träna och speciellt efteråt när man känner sig nöjd och lite lagom trött i kroppen efteråt. Den känslan får man ha i tankarna när man kliver upp så blir det lite lättare.
 
Jag mitt i styrkepasset.
(null)
 
Idag är det torsdag men nästan som fredag då det är 1 maj imorgon och ledigt från jobbet. Idag kom mina nya löparskor. Jag blev så inspirerad när jag lyssnade på "On the run" med Wiss och Swärm och de pratade om sina träningsskor. Jag har nämligen tidigare nästan uteslutande använt asics löparskor och alltid varit supernöjd med dem. Men ändå lite sugen på att testa något annat. Så i den podden fick jag tipset och saucony. Denna modellen verkade också som ett bra alternativ för mig både efter snacket i podden och efter snacket med "Runners store" där jag beställde dem från. Jag har idag testat dem inne hemma och de känns supersköna. Om jag jämför dem med mina asics så känns de lite högre och mycket mjukare i hälkappan. Men jag hoppas att jag ska kunna testa dem imorgon på en lugn jogg! Det ska bli så spännande! Rapport om det återkommer jag till.
(null)
 
Trevlig valborg och helg till er alla!
 
Kram